آسیب های فضای مجازی که باعث فروپاشی بنیان روابط زوجین می شود

۲۱دی۱۳۹۹ روانشناسی

با ظهور شبکه‌های اجتماعی، نوع جدیدی از خیانت پدید آمده است.نوع صمیمیتی که در فضای مجازی ایجاد شده به مرزهای تعهد همسران تجاوز می‌کند. در حقیقت، نتایج برخی تحقیقات اخیر حاکی از آن است که کاربران فعال اینستاگرام، تلگرام و غیره نه‌تنها به دلیل استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی در معرض مشکلات زناشویی هستند این نوع از فعالیت‌ها ارتباط مستقیمی با خطر وقوع خیانت و احتمال طلاق دارند.
فارغ از دلایل علمی خیانت و اینکه همسر یا شوهر رابطه جنسی خارج از ازدواج هم داشته باشد یا نه، در این جا به بررسی چند نشانه می‌پردازم که نشان می‌دهد فعالیت شوهر یا همسر شما در شبکه‌های اجتماعی، تهدیدی برای پایداری ازدواج  به‌حساب می‌آید.
غرق شدن شوهر در چت و مکالمه‌های اینترنتی نرمال نیست.شریک زندگیتان اغلب غرق در مکالمات چتی خود است و چیزی در مورد این گفتگوها با شما به اشتراک نمی‌گذارد.استفاده مداوم و وسواس گونه از موبایل و ‌گوشی‌های هوشمند می‌تواند محل اختلاف دائمی و مشکوک شدن زوجین باشد، زیرا یکی از طرفین چنین حس می‌کند که شریک زندگی‌اش به‌جای داشتن مکالمه با او، مشغول چت و تعامل با دیگری است.
وقتی همسر شما پیش خود دارد می‌خندد یا واکنشی عاطفی به پیامی که در گوشی‌اش خوانده نشان می‌دهد و هیچ تلاشی برای در جریان گذاشتن شما در مورد آن مراودات نمی‌کند، دیواری بزرگ بین شما شکل می‌گیرد.

پیام‌های آخر شب به گوشی همسر

توجه کنید که شما نباید این انتظار را داشته باشید که همسر یا شوهرتان درباره هر کاری که در اینترنت یا فضای مجازی انجام می‌دهد شما را مطلع کند، داشتن مرزهای مشخص و مقدار کافی حریم خصوصی در هر رابطه سالم ضروری است. اما اگر مکالماتی که او در فضای مجازی دارد به‌صورت مرتب حواس او را از شما دور می‌کند و حضور او را کم‌رنگ‌تر می‌کند و او هیچ تلاشی برای کاستن از این فاصله نمی‌کند، مسلما امکان این‌که توجه و اولویت‌های او در جای دیگری باشد درگیر روابط نامشروع باشد یا در فضای مجازی به شما خیانت کند، وجود دارد.
پیام‌های آخر شب به گوشی همسر به گوشی همسرتان به‌صورت تمام‌وقت و بخصوص در ساعات آخر شب پیام داده می‌شود.
چند سال پیش، اگر دوستی از نیمه شب به بعد هنگامی‌که محیای رفتن به‌سوی تخت خواب هستید، با همسرتان تماس می‌گرفت، قبل از اینکه مشکوک بشوید، احتمالا شما غافلگیر می‌شدید و خشکتان می‌زد. اما تلفن‌های هوشمند همه این عرف‌ها را تغییر داده‌اند، اینکه در ساعات خصوصی آخر شب به کسی پیام بدهید و حتی انتظار پاسخ هم داشته باشید، به‌تدریج به امری قابل‌قبول مبدل شده است.
این که دوستی به همسرتان پیام دهد، لزوما جایی برای نگرانی ندارد و برخی از زوج‌ها در کنار هم در اوقات استراحت گوشی به دست، با دوستانشان به گفتگو می‌پردازند. اما هنگامی‌که مکالمات آنلاین شریک زندگی‌تان به‌طور مرتب و ناخواسته راه خود را در اواخر شب به اتاق‌خواب شما باز کنند، فارغ از این‌که شروع‌کننده چت شوهر همسر شما باشد یا دیگری، در این صورت احتمالا این شما هستید که نقش نفر دوم در رابطه اصلی را بازی می‌کنید و لااقل در فضای مجازی به شما خیانت می‌شود.

وابستگی شدید شوهر به گوشی

همسرتان احساس مالکیت و وابستگی عجیبی به گوشی موبایلش نشان می‌دهد.افرادی که رفتار نامناسبی داشته و سعی در کتمان آن دارند، اغلب به‌شدت گوش‌به‌زنگ هستند تا مبادا لو بروند و این مورد را می‌توانید در رفتار ناخودآگاه آن‌ها شناسایی کنید. اگر چنین به نظر می‌رسد که همسرتان در مراقبت از گوشی همراه خود، بستن پنجره‌های جستجوی ویندوز وسواس نشان می‌دهد و حتی از اینکه به‌صورت اتفاقی چشمتان به چت‌ها و مکالمات او بیافتد رفتاری پنهان کارانه دارد، به‌احتمال‌زیاد دلیل خاصی وجود دارد که به‌شدت تلاش می‌کند تا آن‌ها را از دید شما مخفی کند. اگر شما به شکل غیرعمدی گوشی او را بردارید ممکن است با واکنش وحشت‌زدگی یا بداخلاقی شدید او مواجه شوید.
شریک زندگیتان در مورد مقدار زمانی که صرف گوشی می‌کند حالت دفاعی به خود می‌گیرد و حتی سعی می‌کند شما را متهم به بدرفتاری کند.

واکنش تدافعی همسر نشانه چیست؟

شریک زندگیتان در مورد مقدار زمانی که صرف گوشی می‌کند حالت دفاعی به خود می‌گیرد و حتی سعی می‌کند شما را متهم به بدرفتاری کند.
اگر شریک زندگی شما مشغول انجام کاری است که می‌داند نباید آن را انجام دهد، در وهله اول و پس‌ازاینکه شما متوجه آن موضوع شدید، ممکن است برای این‌که توپ را به زمین شما بیندازد در طی تلاشی ناامیدکننده حالت تهاجمی یا تدافعی به خود بگیرد. ممکن است او اصلا وارد این بحث که چقدر زمان صرف اینترنت می‌کند نشود و یا به‌سرعت موضوع را به رفتار و عادات فضای مجازی شما بکشد. چرا او تا این حد در مورد این موضوع عصبی می‌شود؟ این می‌تواند نشانه‌ای بر این مطلب باشد که او در حال پنهان کردن چیزی است که خود می‌داند مسئله‌ساز است و احتمالا با نوعی خیانت همراه است.تمامی این نشانه ها حاکی از سردی روابط و دور شدن زوجین از یکدیگر می باشد که موجب شده به دنبال فضایی برای ارضا نیازهای عاطفی و‌جنسی خود باشند اگر عمیق تر به این روییداد نگاه کنیم بنیان خانواده در حال فروپاشی می باشد که اگر آموزش و پیشگیری و نظارت دستگاهها و سازمان های زیر ربط نباشدشاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود بنابراین لازم و ضروری است که همه کارشناسان و‌متخصصان حوزه سلامت خانواده جهت آگاهی و اطلاع رسانی و اموزش دانش ‌‌مهارت های ارتباطی زوجین و‌خانواده به صورت جدی گام بردارند .

دکتر فاطمه کلاهدوز

دکتر فاطمه کلاهدوز

  • روانشناس بالینی
  • زوج درمانگر
  • خانواده درمانگر
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره فردی
  • مشاوره پیش از ازدواج
  • عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور
  • عضو انجمن روانشناسی آمریکا
  • عضو انجمن روانشناسی کشور
  • عضو انجمن مطالعات روان درمانی ایران
  • عضو انجمن ازدواج و خانواده کشور
  • عضو خانه روانشناسان و مشاوران
  • روانشناس بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی

سوابق ورزشی

  • رئیس انجمن کاراته شهرداری منطقه۱۲
  • مسئول بانوان مولتی کامبت استان تهران
  • نایب رئیس هیئت رزمی اداره ورزش و جوانان جنوب شرق استان تهران
  • مربی و داور ممتاز فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی ایران
  • مربی مولتی کامبت فدراسیون ورزشهای رزمی جمهوری اسلامی، مربی دفاع شخصی
  • مربی ایروبیک، مربی فیتنس، مربی آمادگی جسمانی

امروز شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۲۸